יום שני, 16 ביוני 2014

חביתת קמח חומוס פשוטה במיוחד :)

אז כפי שהבטחתי - אוכל שהוא לא קינוח! והיום חביתת קמח חומוס פשוטה מאוד!

לצערי אחרי הפרסום בפייסבוק קיבלתי תגובות כמו "מרגרינה וסוכר זה לא בריא"... למרבה הצער, זה לא ממש מעניין אותי כרגע. זה בלוג טבעוני, סוכר ומרגרינה זה טבעוני. לא בריא? אל תכינו. אין צורך להשפריץ רעל החוצה, חברים :)

את החביתה גיליתי כאשר חיפשתי מתכון, הוא היה דיי מסורבל להכנה ולא הצליח לי כל כך; אז עשיתי קצת ניסויים - והגעתי למתכון פשוט וקל!

אז מה צריך?
4 כפות קמח חומוס (שאגב, לי עולה סביבות ה-13 ש"ח 500 גרם, זה מספיק בערך לכמעט 20 חביתות... הרבה יותר זול מביצים)
חצי כוס מים
בצל חתוך לטיגון
3 כפות שמן קנולה לטיגון
 מלח

ניתן להוסיף: פטריות טריות או מקופסה או כל תוספת שבא לכם

מערבבים 4 כפות קמח חומוס עם חצי כוס מים. אם מרגיש לכם דליל מדיי, ניתן להוסיף עוד כף קמח חומוס. מוסיפים מלח לפי הטעם ופטריות (או תכלס כל תוספת שבא לכם שתהיה בפנים)
מחממים מחבת עם השמן, ומטגנים עליה בצל. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את התערובת. על אש בינונית, מחכים שיבעבע מלמעלה ולא יהיה נוזלי (בדומה לפנקייק), ואז הופכים. מטגנים עוד כדקה ומוציאים לצלחת. בתיאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה